Divadlo Na Fidlovačce - sleva 20 % na představení

Divadlo Na Fidlovačce, z.ú.

Divadlo Na Fidlovačce vzniklo v roce 1921 jako první divadelní budova první republiky a bylo pokřtěno na Tylovo divadlo. Na jeho prknech vystupovali takové osobnosti jako Miroslav Horníček, Miloš Kopecký, Karel Fiala, Jiřina Jirásková a především diváky zbožňovaný Oldřich Nový. V této tradici navazování na to nejlepší z české divadelní tvorby pokračuje divadlo i v současné době.

Sleva 20 % se vztahuje na všechna představení s výjimkou hostujících souborů, dopoledních a silvestrovských představení a benefičních akcí.

REPERTOÁR DIVADLA:

Válka Roseových

Barbara a Jonathan Roseovi mají nádherné manželství, šikovné děti, honosný dům, hodného psa, dobrou práci… Jejich velkou lásku ale právě honba za penězi a kariérou promění v prázdnou schránku, v níž už se nedá žít.

Za významné asistence právníků se rozjíždí rozvodové řízení, v němž ani jeden z manželů nehodlá o krok ustoupit. Dům Roseových se mění v bitevní pole a rozvod se stává bojem na život a na smrt. Předlohou této černé komedie je americký román slavného Warrena Adlera, podle nějž Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film v hlavních rolích s Kathleen Turner a Michaelem Douglasem.

Rain Man

Po smrti svého otce se Charlie vrací domů pro domnělé dědictví. Tam ovšem zjistí, že má autistického bratra Raymonda a že otec přenechal své jmění ústavu, ve kterém Raymond žije. Charlie se pokusí závěť zvrátit a Raye z ústavu odveze. Společná cesta do Los Angeles nakonec oběma bratrům změní život.

Dojemný oscarový příběh o cestě prospěcháře Charlieho a jeho autistického bratra Raymonda ke vzájemnému sblížení a osobní proměně se vrací na česká divadelní prkna po delší odmlce. Tato divadelní "road movie" nabízí gradující příběh, jemný humor a detailní psychologickou kresbu obou bratrů. Titulní postava Raymonda je obrovskou hereckou příležitostí pro všestranný talent Matouše Rumla, navíc podpořený režijním vedením Adély Stodolové, která v Rain Manovi opět jedinečně zkombinuje své režijní a choreografické zkušenosti.

Hoří, má panenko

Kdo si nenakrad, musí to brát tak, jakože nevyhrál.”

Zveme vás na reprezentační PLES HASIČŮ, který se uskuteční v sále Divadla Na Fidlovačce. Bude HUDBA – k tanci i poslechu. Bude TANEC! Bude bohatá TOMBOLA – vyhrát můžete domácí tlačenku či lahev koňaku. Čeká nás volba KRÁLOVNY KRÁSY. Královna krásy bude mít tu čest vyznamenat zasloužilého člena hasičského spolku. BEZPEČNOST ZAJIŠTĚNA!

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

Celosvětový bestseller manželů Peaseových, kteří lehce stravitelnou formou zkoumají rozdíly mezi myšlením žen a mužů, v divadelní úpravě herce a režiséra Miroslava Hanuše. Nejnovější poznatky z neurologie, evoluční biologie, psychologie a sociologie, které se snaží vysvětlit důvod existence napětí a rozepří mezi příslušníky obou pohlaví, na jevišti získávají podobu hudební komedie. Díky společnému zážitku a společnému smíchu je inscenace možným řešením, jak se s těmi odlišnosti v myšlení a chování žen a mužů vypořádat.

V roce 2017 na Grand Festivalu smíchu v Pardubicích získala inscenace této komedie v podání souboru Městských divadel pražských cenu za nejoblíbenější inscenaci publika - Komedie diváků.

Testosteron

Drsná komedie současného polského autora Andrzeje Saramonowicze o tom, že být člověkem není vůbec jednoduché. Navíc, když ten člověk je muž a jeho pohled na svět kalí přebytek nebo nedostatek testosteronu. Komedie, kterou budou milovat hlavně ženy. Sedm různých mužů, sedm pohledů na to, co si muži o sobě opravdu myslí. A co si myslí o ženách? A bude přece jen někdy svatba?

Představení obsahuje nahotu a vulgarismy, není vhodné pro diváky do 15 let.

Dánská dívka

Kodaň, 1924. Exploze radosti ze života, která zaplavila Evropu po světové válce, se dostává i sem, do hájemství malé mořské víly a kovového moře. Tuto divokost v sobě má i Greta, dcera amerického velvyslance, talentovaná, ale ne příliš úspěšná malířka. Dívka s nemístným vystupováním si vybere za muže nejúspěšnějšího krajináře té doby, Einara Wegenera. Při práci na potrétu operní divy Greta požádá Einara o pomoc. Udělá si z něj modelku. Netuší ovšem, že rozmotala dávné trauma. Že v nitru jejího manžela žije žena - Lili. A Greta se ve své bezpodmínečné lásce a odvaze rozhodne, že Lili pomůže na svět. A profesor Bolk je připraven...

Světová premiéra dramatizace knihy Davida Ebershoffa, kterou proslavil stejnojmennný oskarový film s Alicii Vikander a Eddiem Redmaynem v hlavních rolích, je pro Fidlovačku událostí sezóny. Režie se ujal jeden z neoriginálnějších mladých režisérů současnosti Jakub Čermák a do hlavních rolí obsadil Daniela Krejčíka, Petru Horváthovou, Jiřího Korna a Anetu Krejčíkovou.

Kouř

Kultovní rytmikál z roku 1991 ožívá na divadelních prknech. “Hele, kotě, vo co ti de?" Každý, kdo v devadesátých letech vnímal kulturní vývoj, Kouř zná. Kdo se narodil až po Kouři, zná slavný Arnoštkův hit “Je to fajn fajn fajn, je to fajn.” Mirek se opět s cigaretou v ruce a trochu znuděně stává tváří malé revoluce, Kotě je opět projekcí všech možných i nemožných mužských fantazií o femme fatale, ředitel je opět ideologickým nabubřelcem, máničky negují vše, co se naskytne, svazáci naopak servilně vítají vše, co se namane. Helenka je zamilovaná. A na režijní stoličku nezasedne nikdo jiný než původní Arnoštek.

Upozornění pro epileptiky: během představení se používá stroboskop.

Ve hře předepisuje autor na scéně kouření a inscenace jeho umělecký záměr respektuje.

Sugar (Někdo to rád horké)

Světoznámý muzikál Sugar, který vznikl podle scénáře k legendárnímu filmu Někdo to rád horké.

Co všechno se může stát, když si dva muzikanti hrají s gangstery na schovávanou... Příběh o gangsterech, milionářích, dámském orchestru, rozkošné dívce Sugar a dvou muzikantech na útěku.

Famílie

Ve skvělé komedii DiPietro přibližuje divákům vztah dvou odlišných generací a s laskavým humorem projevuje pochopení pro obě strany.

Jednotliví členové rodiny a bláznivá atmosféra rodinných setkání jsou natolik autentické, že se bude nejeden divák cítit jako doma a možná k němu i zavane vůně italské kuchyně!

Betlém hledá Superstar

Nový rodinný muzikál.

Marie a Josef jsou na cestě do Betléma. Doprovází je osel. Tento obrázek známe všichni.Ale co když s nimi šel i lev a jednorožec? Které zvíře si zaslouží nést ještě nenarozeného Ježíška?Kdo bude Superstar? Co se opravdu stalo na cestě do Betléma?

Představení pro celou rodinu. Od 6 do 99 let :-)

Muž mojí ženy

Celých pět let dokáže jedna žena klamat dva muže. Jeden o druhém přitom nemají ani tušení a věří, že jsou pro svou lásku tím jediným vyvoleným. Jednou ale všechno praskne a oba se setkávají, aby situaci po chlapsku vyřešili. Který vyhraje? Nebo nakonec zvítězí žena? V reáliích současného Chorvatska se odehrává tento plnokrevný, ale přitom citlivý příběh o tom, co to znamená být zralým mužem, který už nechce nikomu nic dokazovat, nechce “lovit” nové ženy, zvykat si na nové pořádky, mužem, který chce jen žít svůj život tak, jak byl zvyklý.

Komedii nejvýznamnějšího chorvatského dramatika Miro Gavrana z roku 1991 uvádíme v podání Michala Dlouhého a Davida Novotného, kteří se na prknech Fidlovačky potkávají poprvé od společných studií na konzervatoři.

Absolvent

Stejnojmenný oscarový film z roku 1967, první role, v níž se proslavil Dustin Hoffman. Na motivy původního románu a z námětu filmu vznikla stejnojmenná divadelní hra.

Benjamin, mladý absolvent prestižní univerzity, se vrací domů k rodičům, kteří pozvali na oslavu jeho úspěšně zakončeného studia své přátele. Oslava ale neprobíhá tak, jak si rodiče představovali. Jejich syn totiž nehodlá slavit příchod maloměstské idylky, budování výhodné kariéry a na oko ideálního manželství. Touží prožít něco opravdového. A tak oslavu sabotuje. Jeho rebelství zaujme paní Robinsonovou, manželku přítele Benjaminova otce, až natolik, že se rozhodne Benjamina svést a ozvláštnit tak svůj nudný život. Situace se ještě zkomplikuje, když se Benjamin zamiluje do Elaine, dcery paní Robinsonové.

Přístupno od 15 let pro sexuální tématiku.

A další představení Divadla Na Fidlovačce naleznete ZDE.