NÁRODNÍ DIVADLO

Národní Divadlo v Praze

30 % SLEVA pro Odbory+

Přijďte si zpříjemnit dny do Národního divadla. Ve Stavovském divadle bude mít premiéru činohra Rej, která již v době svého uvedení vyvolala skandál. Pro děti i dospělé jsou naopak určeny pohádkové opery Švanda dudák či Lazebník sevillský, které uvádíme v Národním divadle. Náročnějším divákům se ve dvou reprízách ve Státní opeře představí originální opera Plameny. Pokud patříte k fanouškům Laterny magiky, rozhodně byste neměli minout premiérovou inscenaci na Nové scéně s názvem Krajina těla.

Věříme, že si z široké nabídky inscenací vyberete to pravé pro Vás a využijete exkluzivní slevy 30 %.

Jak uplatníte svou slevu?

- vyberete si v plánku svá oblíbená místa https://www.narodni-divadlo.cz/cs/program

- v košíku zaklikněte "vybrat slevu", najděte Odbory+

- do okénka vepíšete kód, který najdete po přihlášení na kupónu

ČINOHRA

REJ

Arthur Schnitzler

Kde: Stavovské divadlo

Na samém sklonku 19. století napsal Arthur Schnitzler skandální hru Rej. Jedná se o soubor deseti konverzačních jednoaktovek o milostných poměrech vídeňské společnosti, tedy o rozhovory před milostných aktem a po něm. Hru lze brát jako zprávu o době, my ji však chápeme jako nadčasovou možnost nahlédnout nejzákladnější lidskou potřebu – potřebu sdílení a blízkosti.

ČINOHRA

OBĚD U WITTGENSTEINA

Thomas Bernhard

Kde: Stavovské divadlo

Tři sourozenci jako esence celého světa: drobná soukromá pekla, dávné křivdy, výčitky, stíny
mrtvých předků. Silná psychologická hra, které se ovšem česká divadla spíše vyhýbají, pro tři mimořádné herce nabídla další možnost, jak pro moderní světovou dramatiku získat i diváky Národního divadla.

Termíny představení se  slevou:

ŠVANDA DUDÁK

Jaromír Weinberger

Kde: Národní divadlo

Fantastická i docela skutečná lidová opera Jaromíra Weinbergera sbírá ovace na mnoha evropských scénách a v překladu a úpravě Maxe Broda se Švanda dudák dostal roku 1931 dokonce až na jeviště Metropolitní opery v New Yorku.Ve volném pokračování Tylovy národní báchorky Strakonický dudák se Švanda oženil se svou Dorotkou, ale doma moc nemá stání. A tak když mu loupežník Babinský vymaluje, co je ve světě čeká...

LAZEBNÍK SEVILLSKÝ

Gioachino Rossini

Kde: Národní divadlo

Rossiniho Lazebník sevillský je jednou z nejúspěšnějších operních komedií. Zásluhu na tom mají nejen chytlavé melodie, ale také skvělá Beaumarchaisova předloha, v níž poprvé představil důvtipného sluhu Figara a jeho pána, hraběte Almavivu. Na rozdíl od Mozartovy neméně slavné Figarovy svatby, kde se obě postavy dostávají do vzájemného konfliktu, zde
stojí bok po boku, aby pro hraběte dosáhly vytčeného cíle – krásné Rosiny.

PLAMENY

Kde: Státní opera

Představte si, že byste si mohli vytvořit nový svět z čisté nicoty. Takový, o jakém třeba sníte, bezpečný, ale plný překvapení a dobrodružství. Náš hrdina stojí na úplném začátku – se svou fantazií a bělostným papírem, který se může stát čímkoli. Z představivosti, tvořivosti a hravosti, tak se náš nový svět rodí. V tom papírovém se dějí opravdu podivné věci, a když se
objeví jeho hraví obyvatelé, je o dobrodružství postaráno.

LATERNA MAGICA

KRAJINA TĚLA

Kde: Nová scéna

Pohybově vizuální báseň opěvuje lidský život a v těle nachází metaforu krajiny. S oporou v mytologii, rituálu a lidové tradici nahlíží na proměny přírody a člověka. Poodhaluje niterný
dialog stáří a mládí, vyzdvihuje lásku a vzájemnost, ale nepodléhá realistickému času ani prostředí.