NÁRODNÍ DIVADLO

Národní Divadlo v Praze

Během července a srpna jsou divadelní prázdniny. Těšíme se na Vás opět v září.

ČERVEN - 30 % SLEVA pro Odbory+

Přijďte do divadla i před letními prázdninami! V červnu nabízí Národní divadlo například premiérovou činohru Všem se nám uleví. Zkrátka však nepřijdou ani milovníci opery, které určitě potěší Lazebník sevillský či Don Giovanni. Sleva 30 % čeká také na baletní nadšence, které určitě příjemně překvapí oblíbený Oněgin či novější inscenace s názvem bpm. Krásných 45 let slavila inscenace Kouzelný cirkus, která pomalu, ale jistě spěje ke své zářijové derniéře. Využijte tedy jednu z posledních možností legendární inscenaci Laterny magiky navštívit.

Věříme, že si z široké nabídky inscenací vyberete to pravé přesně pro Vás.

Jak uplatníte svou slevu?

- vyberete si v plánku svá oblíbená místa https://www.narodni-divadlo.cz/cs/program

- v košíku zaklekněte "vybrat slevu", najděte Odbory +

- do okénka vepíšete kód, který najdete po přihlášení

ČINOHRA

VŠEM SE NÁM ULEVÍ

E. Říhová

Kde: Nová scéna

Tradice. Jak je žít, jak je dodržovat, jak je předávat dál, nebo se jich naopak zříct ve jménu nového. Ústřední téma nové hry mladé autorky Elišky Říhové, která bude mít na Nové scéně svou světovou premiéru, se otevírá skrze více generačně odlišných rovin. Jedna z nich rozehrává zdánlivě jednoduchou situaci. Skupina mladých spolubydlících najde v mrazáku husu a dohaduje se, co s ní. Je pro ně zcela nepředstavitelné, že by si něco takového, ještě ke všemu zataveného v igelitovém obalu, upekli k nedělnímu obědu.

Termíny představení se slevou 30% : 11.6. , 13.6. a 14.6.2022

OPERA

LAZEBNÍK SEVILLSKÝ

G.Rossini

Kde: Národní divadlo

Rossiniho Lazebník sevillský je jednou z nejúspěšnějších operních komedií. Zásluhu na tom mají nejen chytlavé melodie, ale také skvělá Beaumarchaisova předloha, v níž poprvé představil důvtipného sluhu Figara a jeho pána, hraběte Almavivu. Na rozdíl od Mozartovy neméně slavné Figarovy svatby, kde se obě postavy dostávají do vzájemného konfliktu, zde stojí bok po boku, aby pro hraběte dosáhly vytčeného cíle – krásné Rosiny.

Termíny představení se slevou 30% : 20.6. a 28.6.2022

OPERA

DON GIOVANNI

W.A.Mozart

Kde: Stavovské divadlo

Existuje-li ještě na světě místo, kde Mozart osobně premiéroval některou ze svých oper a na němž se dodnes hraje divadlo, pak je to jedině Stavovské divadlo. Opera Národního divadla o tuto unikátní tradici s hrdostí i starostlivostí pečuje již po celá desetiletí. Je ale možná překvapivé, že Dona Giovanniho, tuto pražskou „operu oper“ světového věhlasu, dosud nikdy v historii Národního divadla neinscenoval režisér jiného než domácího
původu. Nové uvedení tradiční Mozartovy opery v unikátním Stavovském divadle je tedy nakonec vlastně od základu netradiční.

Termíny představení se slevou 30% : 25.6.2022

BALET

ONĚGIN

Kde: Národní divadlo

Veršovaný román Evžen Oněgin ruského romantika Alexandra Sergejeviče Puškina patří mezi nejznámější a nejoblíbenější tituly světové literatury. Sleduje příběh petrohradského samolibého hejska Oněgina a vesnické dívky Taťány s jejich míjejícími se milostnými peripetiemi.

Termíny představení se slevou 30% : 1.6.2022

BALET

BPM

Kde: Národní divadlo

Bpm je zkratka anglického sousloví beats per minute, což v českém překladu znamená údery za minutu. Může označovat tempo hudební skladby, ale i tlukot lidského srdce. Vzrušující
zážitek v rámci triptychu bpm zaručují jak izraelští tvůrci Sharon Eyal, Gai Behar a Eyal Dadon, tak český kreativní producent a choreograf, představitel světa street dance, Yemi A.D.

Termíny představení se slevou 30% : 11.6. a 25.6.2022

LATERNA MAGIKA

KOUZELNÝ CIRKUS

Kde: Nová scéna

Poetické vyprávění o marné pouti za nedosažitelným ztělesňují postavy klaunů, podněcované kouzelníkem – Svůdcem a vidinou krásné Venuše, která na sebe bere podobu pozemských žen… Duchovním otcem představení byl režisér Evald Schorm a spolu s ním dlouholetý šéf Laterny magiky a světoznámý divadelní architekt Josef Svoboda, který svou fantazii na scéně Laterny magiky uplatňoval do konce života.

Termíny představení se slevou 30% : 30.6.2022