Muzeum hlavního města Prahy – slevy na vstupenky do vybraných objektů do 30.09.2019

Muzeum hlavního města Prahy je muzejní instituce, která má ve správě čtrnáct objektů. Věnuje se historii města Prahy a její hlavní budova se nachází na Florenci. V současné době spravuje objekty různého charakteru, v nichž se nacházejí jak stálé expozice, tak časově omezené výstavy.

Zámecký areál Ctěnice - 1+1 vstupenka zdarma (levnější vstupenka zdarma)

Zámecký areál Ctěnice Muzea hlavního města Prahy je místem prezentace tradiční lidové kultury a řemesel. Zámecké sály, v nichž se bohužel nedochovalo nic z původního inventáře, nalezly své novodobé uplatnění umístěním stálých expozic. Zámek nabízí stálou expozici věnovanou historii pražských cechů „Řemesla v pořádku". Dále „Zámek Ctěnice. Dějiny stavební vývoj a obnova“, „Dějiny obce Vinoř. Od pravěku do 20. století“ a expozici představující zaniklé pražské nádraží Tišnov. Aktuální výstava v areálu „Nashle na skle“ představuje sklářskou školu v Novém Boru.

Dům U Zlatého prstenu - Sleva ze základního vstupného ve výši 20%, tzn. 120 Kč

Jedinečný dům se zachovanými fragmenty pozdně gotických nástěnných maleb, kde je možnost navštívit stálou expozici věnující se době Karla IV. s názvem „Praha Karla IV. – velkolepé staveniště Evropy“. Samostatnou částí expozice je dětská herna. Nově je v Domě U Zlatého prstenu otevřena expozice „Praha 1606“, která představuje rozpohybovaný grafický mědiryt od Aegidius Sadeler. Dále zde probíhá výstava „Pro kamna ke Špačkovi/ Kachle a kamnářství v renesanční Praze“ a výstava „ ESCAPE“, která se zabývá uprchlickou krizí z pohledu studentů. Celý objekt je bezbariérový.

Novomlýnská vodárenská věž - Sleva ze základního vstupného ve výši 10%, tzn. 90 Kč

Stálá expozice s názvem „Praha hoří“ o pražských požárech v dobách minulých a historii pražských hasičů je umístěna v poprvé veřejnosti zpřístupněné Novomlýnské vodárenské věži. Multižánrová expozice představuje odvěké ohrožení Prahy ohněm a prostřednictvím nových médií (videomapping, animace, videoart, virtuální realita) nabízí zážitek z dobových vyobrazení ze sbírek Muzea hlavního města Prahy.