Divadlo Hybernia - Muzikály pro dospělé s 15% slevou

Hybernia, a.s.

Historie Divadla Hybernia sahá až do roku 1629, kdy původně klášter získali od císaře Ferdinanda II. irští františkáni, kteří roku 1653 začali s přestavbou na barokní kostel Neposkvrněného početí Panny Marie. Název divadla vznikl právě podle jména těchto původních majitelů. Hyberni – název irského řádu františkánů (ale také latinský název pro Irsko – Hybernia). Kostel byl empirově přestavěn v letech 1808–1811 na celnici a získal dnešní průčelí částečně ovlivněné tzv. Gentzovou mincovnou v Berlíně. Divadlo patří dnes mezi nejvýznamnější projevy pražského empiru.

Vlastenci v Hybernii!

První vlastenecké divadlo Bouda, které stálo původně ve spodní části Václavského náměstí, a které bylo roku 1789 strženo, se poté od roku 1792 přesunulo do zrušeného kláštera U Hybernů.

Hodně lidí tvrdí, že dodnes cítí zvláštní atmosféru, když vejde do budovy Divadla Hybernia. Na někoho dýchne duch vlastenců a českého divadla i samotného divadelnictví. Na někoho již dávná historie kláštera a jeho posvátných příběhů.

Nejen díky této vzácné historii se dnes pyšní Divadlo Hybernia některými fragmenty z raně barokního kostela Neposkvrněného početí Panny Marie, klenby a vikýře, které lze obdivovat přímo z hlediště.

Divadlo se nachází v historické části na Praze 1 na rohu ulic Hybernská a Na Příkopě, v těsné blízkosti náměstí Republiky naproti Obecnímu domu, budově České národní banky a Prašné bráně.

V současné době se prestižní pražská divadelní scéna specializuje na muzikálová představení, hudební vystoupení a balet.

Iago

Největší láska, největší zrada. Muzikál podle Shakespearova Othella. Geniální klasické drama přenesené hudbou do žhavé současnosti.

A vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch. Budete ho milovat!

Geniální klasické milostné drama, moderně zpracované a přenesené hudbou do žhavé současnosti. Vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch.

Budete ho milovat. Janek Ledecký a jeden z nejslavnějších světových muzikálových režisérů Američan Robert Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením klasiky.

William Shakespeare, libreto: Janek Ledecký, Robert Johanson, hudba: Janek Ledecký, Michal Kovalčík, režie: Robert Johanson, texty písní: Janek Ledecký, scéna: Martin Černý, choreografie: Silvia Beláková, kostýmy: Roman Šolc, Beata Rajská.

Hrají a zpívají: Janek Ledecký | Petr Vondráček, Tomáš Novotný | Peter Strenáčik, Dominika Richterová | Lucie Černíková | Anna Julie Slováčková, Dita Hořínková | Alžbeta Stanková, Milan Peroutka | Láďa Korbel, Dasha | Markéta Poulíčková, Monika Sommerová, Michal Novotný | Pavel Rudolf Plasche, Bořek Slezáček | Jaromír Adamec, Oldřich Kříž | Martin Pošta, Patrick Plesinger, Martin Šemík | Zbyněk Fric.

Doktor Ox

Vtipná parodie na současný svět, který důvěrně známe, inspirovaná povídkou Julese Verna. Známe to všichni – sledujeme média, posloucháme zprávy, čteme články, sdílíme příspěvky a necháme se manipulovat, aniž bychom si toho všimli. Co je to za lidi, kteří manipulují?

Doktor Ox: „My? Přece lidé, kteří po staletí procházejí historií.“

Naše sebevědomí a vlastní rozum neslyšíme a přebíráme názory zvenčí, místo toho, abychom věřili hlavně sami sobě! A co když jsou tu mladí rebelové, kteří se nebojí, kteří jsou sami sebou a ukáží nám, že zdravý rozum, láska a sebevědomí mohou zvítězit nad manipulací a mocí!

Na motivy povídky Julese Verna, libreto a režie: Zdeněk Zelenka (Nesmrtelná teta, Ach, ty vraždy), hudba: Jiří Škorpík, texty písní: Boris Pralovszký, choreografie: Ivana Hannichová, scéna: Petr Hloušek, kostýmy: Roman Šolc.

Hrají a zpívají: Jiří Korn (držitel Ceny Thálie)| Martin Pošta (bývalý zpěvák skupiny Laura a její tygři), Peter Pecha (držitel Ceny Thálie) | Petr Ryšavý, Ladislav Korbel | Ondřej Bábor, Petra Vraspírová | Ivana Korolová (nominace na Cenu Thálie, hlas Lízy Simpsonové), Vojtěch Drahokoupil (v nové řadě Tvoje tvář má známý hlas)| Lukáš Randák, Jakub Šlégr,  Anna Slováčková , Kateřina Brožová | Dita Hořínková , Andrej Hryc | Tomáš Trapl , Vanda Károlyi | Renata Podlipská, Ernesto Čekan , Vlastimil Korec | Jiří Zonyga , Rudolf Kubík | David Uličník, Františka Stropnická a další…

Mefisto

22.11. od 18 hodin se uskuteční v Divadle Hybernia 100. představení muzikálu Mefisto! A chystá se velká oslava! Na pódiu po děkovačce k hrajícímu obsazení budou pozváni i přítomné alternace herců a je přichystáno ještě překvapení v podobě vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.

Kdo je Mefisto? Vyslanec Pekla, ďábel, který je schopen vrátit člověku mládí. Za jistých podmínek. Na výhody mládí láká i stařičkého profesora Fausta, který hlavně lituje, že během svého života nestihl dokončit své rozsáhlé dílo. „Budete-li znovu mladý, získáte i čas, jak své dílo dokončit!“ vábí Mefisto. „Ale hlavně prožijete znovu to, čemu jste se kvůli své posedlosti prací neměl čas věnovat!“ Slibuje lásku, zdravé tělo, sílu i moc. Mládí a čas výměnou za duši, která ovšem s posledním dnem života člověka propadne Peklu. Jak se rozhodnout? Ze starého profesora se na zkoušku stane mladík, který prožívá, na co už dávno zapomněl. Popíjí se studenty, které kdysi učil, užívá radostí života, ale hlavně znovu prožívá lásku. A to nejednu.

A když kromě lásky, získává i moc a na světě se mu v mladém těle líbí víc a víc, začíná přemýšlet, jakou lstí se ze svého úpisu Peklu vymanit…

Láska, humor, napětí, ale hlavně lákavá ďáblova nabídka v atraktivním příběhu na věčné téma ztraceného a znovu nalezeného mládí!

Velkolepě pojatý muzikál MEFISTO je producentem a autory připravován u příležitosti 10. výročí otevření divadla Hybernia.

Galileo

Hvězdný návrat legendárního muzikálu! Exkluzivně jen v roce 2019!

Návrat jednoho z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů v původním hvězdném obsazení v Divadle Hybernia. Jeden muž, jedna pravda, jedno slunce, jedno náboženství, jedna láska, jedna země, jedna otázka, jedna odpověď, a přece se točí – a co jsi schopen obětovat ty?

Napínavý příběh plný zvratů! Galileo je opřený o silný příběh, ve kterém diváci najdou vše, za čím na muzikály tak rádi chodí. Lásku, vášně, intriky, nenávist a romanticky laděný boj jedince proti společnosti. Muzikál navíc ohromuje netradiční scénografií i výpravnými kostýmy.

Libreto: Janek Ledecký, Šimon Caban, hudba: Janek Ledecký, režie a scénografie: Šimon Caban, texty písní: Janek Ledecký, choreografie: Leona Qaša Kvasnicová, kostýmy: Simona Rybáková, hudební aranžmá: Martin Kumžák.

Hrají a zpívají: Janek Ledecký | Tomáš Novotný, Josef Bohouš | Petr Kolář, Sabina Laurinová | Dasha, Ivana Chýlková | Elin Špidlová, Dušan Kollár | L. W. Frenk, Josef Vojtek | Tomáš Trapl, Mojmír Maděrič | Ivan Vodochodský, Fric Zbyněk | Vlastimil Korec, Athina Langoska | Jana Feriová, David Uličník | Michal Kavalčík.